زمان برگزاری کارگاه:
ساعت 13:30الی 15:00و 15:30الی 17:00

مطالب مورد بحث کارگاه
پردازش زبان طبیعی یکی از حوزههای مهم علوم رایانه، هوش مصنوعی و زبانشناسی است که مرتبط با تعاملات بین رایانه و زبان انسانی (طبیعی) است. یکی از رایجترین کاربردهای پردازش زبان طبیعی، ترجمه هوشمند متون است. هر چند که ترجمه جملات دامنههای مختلف با کیفیت مناسب بسیار دشوار است و ترجمه کاملا خودکار نمیتواند انجام شود، ولی راهحلهای مختلفی برای پیشبرد این کاربرد ارائه شده است.
در یک تقسیمبندی کلی، معماریهای مختلف مترجم ماشینی به چند بخش قاعدهمند، آماری، ترکیبی و مبتنی بر مثال تقسیمبندی شدهاند. شیوههای سنتی که عمدتا قاعدهمند هستند، اکنون جای خود را به شیوه های آماری و ترکیبی دادهاند.
در این کارگاه ابتدا به تاریخچه سیستمهای مترجم هوشمند و انواع معماریهای آن می پردازیم و سپس با مترجمهای آماری و معماری آن را آشنا میشویم. در انتها یک نمونه مترجم آماری، مترجم های آماری مبتنی بر عبارت، که امروزه به عنوان متداولترین روش در جامعه تحقیقاتی به شمار می آید، بصورت عملی اجرا می گردد.
داده های اموزشی و ارزیابی مورد نیاز توضیح داده میشود و در همان کارگاه یک سیستم مترجم ماشین انگلیسی به فارسی از ابتدا با انتها تهیه میگردد.

رزومه مدرس کارگاه
آقای دکتر هشام فیلی
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، سرپرست آزمایشگاه پردازش هوشمند متن و زبان طبیعی
آقای سعید فرضی
دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، عضو آزمایشگاه پردازش هوشمند متن و زبان طبیعی